Business Development Manager

 • Amsterdam
Share

Ben jij op hoogte van de marktontwikkelingen op het gebied van Soft Commodities? Ben jij ondernemend, commercieel gedreven en beschik jij over een uitgebreid netwerk? Communiceer jij gemakkelijk op meerdere levels? Bij Steinweg in Amsterdam zijn wij op zoek naar een nieuwe Business Development Manager.

Wat ga je doen?

Op onze locaties in Amsterdam Westpoort doen wij de op- en overslag van het prachtige product Cacao. Als Business Development Manager word jij in Amsterdam verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategische- en businessplannen voor de komende jaren. Deze plannen zet jij om in een concreet actieplan met bijbehorende activiteiten. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan en indien nodig stuur je dit bij. Uiteraard doe je dit niet alleen. Je werkt nauw samen met de General Manager van Amsterdam en het team van logistieke professionals om de commerciële doelen te kunnen behalen. Het team beschikt uiteindelijk over waardevolle klantinformatie die jij nodig hebt bij de ontwikkeling van de commerciële plannen.

In deze rol onderzoek jij (nieuwe) markten, pak jij tenders op, maak je concurrentieanalyses, bepaal je trends en ontwikkelingen in de sector, ontwikkel jij nieuwe diensten en ben jij ook veel te vinden bij potentiele nieuwe klanten. Jij past je gemakkelijk aan de verschillende omstandigheden aan en waar nodig ben je in staat strategisch gesprekspartner te zijn van onze klanten. Je bent daarnaast ruim ervaren met leveranciersmanagement. Met jouw kennis en feeling voor de markt zie jij kansen en benut deze. Jij deelt marktinformatie met jouw team zodat ze goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en de interne processen hierop kunnen worden afgestemd. Problemen of afwijkingen signaleer jij tijdig en waar nodig acteer jij hierop.

Uiteraard beschik jij over goede commerciële vaardigheden en ben je resultaatgericht en creatief. Daarnaast voel je je verantwoordelijk, ben je communicatief zeer sterk en beschik je over strategisch inzicht.

Wanneer jij bij Steinweg start wordt er gezorgd voor een compleet onboarding programma zodat je je snel thuis voelt bij Steinweg. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en je ambities waar kan maken. Vanuit Steinweg mag je goede begeleiding verwachten en uiteraard is het mogelijk om in overleg opleidingen te volgen.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 4 jaar in een vergelijkbare commerciële functie;
 • Ervaring met soft commodities of gelieerd hieraan;
 • Cursussen en trainingen op het gebied van leiderschap;
 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van de Franse en/of Duitse taal is een pre;
 • Bekend met de wetten en regelgeving van de relevante sectoren, zoals van Nederlandse Voedsel en Warenkwaliteit (NVWA), HACCP, SKAL

Wij bieden je:

 • Een goed salaris passend bij de functie;
 • 2x per jaar een winstdelingsuitkering;
 • Een leaseauto;
 • Wij betalen jouw zorgverzekering;
 • Lekker op reis met 8,5% vakantiegeld;
 • Uitgerust aan het werk met 29 vakantiedagen per jaar;
 • Slim beleggen als aandeelhouder van ons bedrijf via de personeelsstichting;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Fit in je vel met korting op een fitnessabonnement en/of gebruik onze leasefietsregeling;

Over Steinweg

Van op- en overslag tot transport en van stuwadoorswerk tot bewerken en verpakken. Bij Steinweg zijn de goederen van onze klanten in de beste handen. Wat de logistieke vraag ook is, wij zorgen altijd voor een passend antwoord. Professioneel, veilig en vertrouwd. Dat doen we overal in ons wereldwijde netwerk, op meer dan 100 locaties en in ruim 55 landen. Wij zijn inventief en leveren maatwerk waar nodig. Ons hoogste doel: onze klanten op een duurzame manier de beste service en hoogste kwaliteit bieden. Met wereldwijd ruim 6260 collega’s maken we dit ook elke dag waar. Steinweg is in Nederland actief met ongeveer 1.000 collega’s op diverse locaties.

Word jij onze nieuwe collega? Stuur dan jouw motivatie en CV naar recruitment@nl.steinweg.com. Voor vragen kan je altijd contact opnemen met de afdeling Recruitment via 06 – 30857274.

*Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Share