Senior IT Operations Engineer

C. Steinweg - Handelsveem is een internationale dienstverlener in de opslag, stuwadoring, expeditie en andere gerelateerde logistieke diensten. Dagelijks helpen we onze klanten om hun logistieke vraagstukken op te lossen,  door middel van standaard- en maatwerk oplossingen. We bieden onze klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van extra dienstverlening zoals  het schoonmaken, bewerken en verpakken van commodities. Door middel van innovatie en constante optimalisering van onze dienstverlening streven we naar de hoogste kwaliteit van dienstverlening om onze klanten te helpen. Naast onze vestigingen in Nederland hebben we wereldwijd vestigingen in Afrika, Azië, Zuid- en Noord-Amerika, Midden-Oosten en Europa. Wereldwijd hebben we 4500 medewerkers. 


Voor de afdeling IT zijn we op zoek naar een;


Senior IT Operations Engineer


“Zit IT beheer in je bloed en krijg jij er voldoening uit om gebruikers weer in het zadel helpen en een rol te spelen in operationeel beheer naar een hoger niveau te tillen?  Vind je het een interessant om bij een internationale organisatie te werken met een sterk Rotterdams tintje? Dan is dit jouw baan”.


Als Senior IT operations  bij Steinweg kom je in een omgeving waarin je het beste uit je zelf kan halen. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van de junior en medior support engineers in de dagelijkse beheer werkzaamheden. Tevens zal je focus liggen op het behandelen van complexe incidenten, problem tickets en change tickets die worden toegewezen aan het IT operations team, ook het opstellen/bijwerken van documentatie zal een belangrijk onderdeel van je rol zijn.  Als IT operations engineer ondersteun je niet alleen de collega’s in Nederland maar ook in de internationale vestigingen van Steinweg. Hierdoor is de voertaal op de Servicedesk zowel Nederlands als Engelstalig.


De belangrijkste taken zijn:

- Capacity management: zorgdragen voor voldoende en actuele middelen t.b.v. informatietechnologie;

- Plaatsen werkplekken voor IT gebruikers

- Het uitvoeren van zgn. Patching en upgrades;

- Het uitvoeren van Backups en restores;

- Bestellen infrastructurele apparatuur;


Wat verwachten we van jou?

- MCSA Windows 2016

- CCNA Routing & Switching

- LPI1

- VCP-DTM

- NSE4

- Klantvriendelijk, servicegericht en oplossingsgericht.

- Hoog verantwoordelijkheidsgevoel met betrekking tot bedrijfsgevoelige en vertrouwelijke informatie.

- Een Proactieve werkhouding en sterk gevoel van eigenaarschap

- Stressbestendig

- Sterk analytisch denkvermogen


Wat bieden we jou?


Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar recruitment@nl.steinweg.com of neem contact op met, Henriëtte Oppenheim op 06-82611796.