Administratief Medewerker (Chemie & Plastic)

C. Steinweg-Handelsveem is een in een internationale dienstverlener in de opslag, stuwadoring, expeditie en andere gerelateerde logistieke diensten. Dagelijks helpen we onze klanten om hun logistieke vraagstukken op te lossen door middel van standaard- en maatwerk oplossingen. We bieden onze klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van extra dienstverlening zoals het schoonmaken, bewerken en verpakken van commodity’s. Door middel van innovatie en constante optimalisering van onze dienstverlening streven we naar de hoogste kwaliteit van dienstverlening om onze klanten te helpen. Naast onze vestigingen in Nederland hebben we wereldwijd vestigingen in Afrika, Azië, Zuid- en Noord Amerika, Midden Oosten en Europa. Wereldwijd hebben we 4500 medewerkers. 


Voor de versterking van de afdeling Chemie & Plastics zijn we op zoek naar een;


Administratief Medewerker (Chemie & Plastic)


Heb je ruime werkervaring als administratief medewerker in de logistieke dienstverlening? Dan zou dit wel eens de perfecte baan voor je kunnen zijn. Logistieke processen en de daarbij behorende administratieve handelingen vragen een zorgvuldige afhandeling. Als jij daar bekend mee bent dan begrijp je dat jij een belangrijke schakel bent in ons team.


Op onze afdeling Chemie & Plastic ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de controle en financiële afwikkeling van de klant dossiers. Je hebt contact met expediteurs, transporteurs en de afdeling boekhouding zodat de verwerking van alle gegevens en de facturatie, volgens contractuele afspraken, juist verlopen. 


De belangrijkste werkzaamheden zijn: 

Je zorgt voor de algehele afhandeling van de administratieve begeleiding van de ladingstromen; 

Je bent verantwoordelijk voor een correcte en nauwkeurige registratie/afhandeling van de klant dossiers;

Je bent dagelijks in contact met onze logistieke dienstverleners;

Beheren van de voorraadadministratie;

Je onderhoud contact met de expediteurs en draagt zorg voor de afhandeling van emails; 

Correct verzorgen van de douaneformaliteiten;

Overige administratieve taken.


Wat verwachten we van je? 

MBO opleiding Logistiek Management;

STC Logistiek medewerker Niveau 2;

Uitstekend beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.  MBO administratie, of gelijkwaardige kennis verkregen door opleiding, werkervaring                en/of nascholingscursussen;

Aantoonbare werkervaring met logistieke processen;

Kennis van Microsoft Office applicaties (Word, Excel, Outlook);

Je bent klantvriendelijk en stressbestendig. Accuratesse, analytisch en oplossingsgericht werken zijn competenties waarin jij jezelf herkent. 


Wat bieden we jou?

Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamische organisatie; 

Leuke collega’s; 

Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden; 

Internationale werkomgeving; 

Standplaats Rotterdam.


Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar recruitment@nl.steinweg.com of neem contact op met onze recruiter Peter van Geest 06-24492544