Treasury Manager

De C. Steinweg Group (“Steinweg”) is een internationale dienstverlener in opslag, stevedoring, expeditie en andere gerelateerde logistieke diensten. Dagelijks helpen we onze klanten om hun logistieke vraagstukken op te lossen door middel van standaard- en maatwerk oplossingen. We bieden onze klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van extra dienstverlening zoals het schoonmaken, bewerken, verpakken en financieren van commodities. Door middel van innovatie en constante optimalisering van onze dienstverlening streven we naar de hoogste kwaliteit van dienstverlening om onze klanten te helpen. Naast onze vestigingen in Nederland hebben we wereldwijd vestigingen in Afrika, Azië, Zuid- en Noord-Amerika, Midden-Oosten en Europa. Wereldwijd hebben we 4500 medewerkers.


De afdeling Group Treasury & Commodity Trade Finance is binnen Steinweg verantwoordelijk voor zowel de Treasury activiteiten als ook de Commodity Trade Finance.

Group Treasury is verantwoordelijk voor de externe groepsfinanciering, de intercompany financiering, het monitoren van de geconsolideerde liquiditeitspositie en het beheer van de rente en FX-translatie risico’s. Het operationele cash management en het beheer van de FX-transactie risico’s zijn decentrale verantwoordelijkheden van buitenlandse dochtermaatschappijen. In Nederland worden deze taken ook door de Group Treasury uitgevoerd.


Ter ondersteuning van de logistieke kernactiviteiten van Steinweg verstrekt de afdeling Commodity Trade Finance - op selectieve basis - goederenfinancieringen aan klanten van Steinweg, mits de gefinancierde goederen fysiek onder controle van Steinweg zijn.


Op de afdeling Group Treasury & Commodity Trade Finance is een nieuwe positie ontstaan voor een:


Treasury Manager M/V


De Treasury Manager zal primair de Group Treasurer ondersteunen bij de verdere professionalisering van de Group Treasury en verantwoordelijk zijn voor de operationele treasury activiteiten in Nederland. Daarnaast zal de Treasury Manager ook functioneren als back-up voor de Collateral Manager die verantwoordelijk is voor de operationele Commodity Trade Finance activiteiten.


Taken en verantwoordelijkheden


Ondersteunen van de Group Treasurer op het gebied van:

o Monitoren liquiditeitspositie C. Steinweg Group

o Operationeel cash management Nederland

o Optimaliseren financiële logistiek (bankrekening beheer, cash pools, tarifering betalingsverkeer)


Commodity Trade Finance

o de kredietlimieten (bank en klant); en

o de zekerheidspositie (collateral).

o monitoren banksaldi;

o initiëren saldoregulaties;

o initiëren kasgeldleningen bij banken.


Bevoegdheden


Vereiste opleiding en werkervaring


Competenties en sociale vaardigheden


Wat bieden we jou?


Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met Henriette Oppenheim 06-82611796 of stuur je reactie naar recruitment@nl.steinweg.com