Onze 5 thema’s als logistiek partner

Als logistiek partner van bedrijven over de hele wereld zijn we trouw aan onze relaties. We hechten waarde aan duurzame relaties, waarbij we op elkaar kunnen bouwen. Betrouwbaarheid is essentieel in ons vak, op heel veel vlakken binnen onze bedrijfsvoering. Relaties moeten kunnen vertrouwen op onze dienstverlening. Het niveau van de dienstverlening van C. Steinweg Group waarborgen we met vijf pijlers: sustainability, quality, security, food safety, health, safety & environment (HSE). Waarom deze vijf pijlers? En hoe doen we dat? Dat vertellen we je graag.

Duurzame bedrijfsvoering

Bij Steinweg vinden we dat duurzaamheid integraal moet zijn in alles wat we doen. Als wereldwijde organisatie begrijpen en accepteren we onze verantwoordelijkheid om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en bij te dragen aan een koolstofarme economie. Waar mogelijk kiezen we zo veel mogelijk voor duurzaam. Wereldwijd op groepsniveau en regionaal. Zo proberen we bijvoorbeeld zo min mogelijk energie te verbruiken. Voor de energie die we wel verbruiken kiezen we zo veel mogelijk voor groene opties. Natuurlijk binnen de mogelijkheden die er wereldwijd en per regio zijn.

Maar onze inzet voor duurzaamheid gaat verder dan alleen het beschermen van het milieu. We erkennen ook het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid. We geloven dat dit gaat over inclusie, diversiteit, gelijkheid, het bieden van goede werkomstandigheden en een veilige werkplek (fysiek en emotioneel) voor al onze medewerkers.

Kortom, bij Steinweg zijn we graag goed voor de mensen die voor ons werken, onze stakeholders en omgeving. Zo hopen we bij te dragen aan de mondiale transitie naar een koolstofarme economie en dienen we tegelijkertijd de belangen van onze klanten, medewerkers en lokale gemeenschappen waar we actief zijn.

Tekst gaat verder na afbeelding.

Pijler Steinweg: sustainability. Een van de vijf pijlers.
Foto: Paul Martens Multimedia. Steinweg Parmentierplein terminal in Rotterdam (inclusief zonnepanelen).

De beste kwaliteit voor tevreden klanten

Klanttevredenheid is de sleutel van het succes van Steinweg. Hoe we dat waarborgen? Met kennis en ervaring. We hebben ruim 175 jaar ervaring. Die ervaring legt een sterke basis. Ondertussen verbeteren we onze processen en systemen continu. Zo blijven we up to date. Bovenal stelt het ons in staat om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen én die te overtreffen. Onze belangrijkste taak is om de producten en grondstoffen van onze klanten op het juiste moment, in de juiste staat en op de juiste bestemming aan te laten komen. Volgens internationale en lokale regelgeving en klantvereisten. Zorgvuldigheid en precisie is cruciaal in ons werk. Daarom investeren we doorlopend in de beste mensen én techniek. Kwaliteitswaarborging is een dynamisch proces, dat voortdurend aandacht en verbetering vereist. Al meer dan 175 jaar.

De veiligheid van mensen, goederen en voedsel

We nemen veiligheid bijzonder serieus. Zowel van de goederen die we op- en overslaan, als de veiligheid van onze mensen en natuurlijk; voedselveiligheid. Middelen en procedures waarborgen deze veiligheid. Zo beschermen we mensen en goederen tegen eventuele ongevallen, schade, brand, diefstal en vernieling. Ieder land heeft z’n eigen beveiligingsbeleid dat rekening houdt met lokale dreigingen en risico’s. Met de nodige certificeringen garanderen we die veiligheid. Wat betreft voedselveiligheid begrijpen we de gevoeligheid van het werken met grondstoffen en voedsel. We kennen de risico’s per type voedsel, land en dienstverlening. Strikte procedures zorgen ervoor dat voedsel veilig verwerkt wordt.

Tekst gaat verder na afbeelding.

Pijler Steinweg: food safety. Een van de vijf pijlers.
Foto: Peter van Geest. Steinweg locatie Beneluxhaven in Rotterdam – pindakaasfabriek.

In de praktijk: wie doet wat?

Het mag duidelijk zijn dat deze vijf thema’s essentieel zijn voor C. Steinweg Group. Tot zover de theorie op papier. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Wie houdt zich bezig met de diverse systemen en processen die de dienstverlening van Steinweg waarborgen? In een reeks artikelen die volgt laten we onze mensen aan het woord met praktische en persoonlijke voorbeelden van Steinweg in Nederland. Want uiteindelijk is dat de core van onze business als logistiek dienstverlener: mensen. Zij zijn de drijvende kracht van Steinweg.

Gepubliceerd op: 16 mei 2023