Roparun

Steinweg Roparunteam 123

Sinds 2013 nemen wij met team Steinweg 123 deel aan de Roparun. Dit geweldige avontuur werkt verslavend aangezien ieder teamlid bij binnenkomst op de Coolsingel roept: ‘Volgend jaar gaan we weer!’.

We hebben tot nu toe €65.000,- aan de Roparun kunnen doneren en hiermee hebben we voor de 3e keer de 3e plaats behaald! Dat hebben we te danken aan al onze sponsors!

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Hierbij leveren de deelnemers in teamverband een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto, wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid, worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen eenentwintig edities van de Roparun is al meer dan 51 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker. Kijk voor meer informatie op www.roparun.nl.

Volg team Steinweg 123!

Vind jij het leuk om op de hoogte te blijven van het team van Steinweg? Volg ons dan op Facebook! Klik hier om onze pagina te volgen. Meer over het team lees je hier.